Qui som?

Benigànim Digital és un bloc col·lectiu fet pel poble de Benigànim per al poble de Benigànim. El nostre objectiu és fer arribar la informació sobre el nostre poble als ciutadans que ens visiten, així com donar cobertura mediàtica a tots aquells clubs, associacions que vulguen participar en el projecte.

El projecte de “Benigànim Digital” s’emmarca dins de la Xarxa Progressista – Benigànim

  • Què és la Xarxa Progressista?

“Xarxa Progressista” naix amb l’intenció de crear una comunitat virtual de blocs i usuaris dels mateixos a Benigànim.

Des de fa uns anys el fenomen dels blocs s’ha estés per tot arreu, la informació directa, l’opinió i la possibilitat d’interactuació del visitant han sigut els punts forts que n’han propiciat l’èxit. Gràcies als blocs la llibertat d’expressió dóna la paraula al poble, als ciutadans, que poden expressar lliurement els seus pensaments i a més debatre’ls amb els seus lectors. Podríem dir que el fenomen blocaire és l’èxit del periodisme ciutadà.

A Benigànim el 26 d’abril del 2007 naixia el primer bloc que contindria informació sobre la nostra població: “El Mirador Valencià”. La  possibilitat de rebre informació directa va atraure als internautes beniganins que prompte van convertir este bloc en un dels llocs webs més visitats a la nostra població. Al poc temps altres blocs com “Bloc Actualitat” ( Ara EBN)  es sumaven a aquesta mena de democràcia 2.0.

La necessitat de relacionar aquesta sèrie de blocaires progressistes i la seua informació és el motiu principal del naixement de la “Xarxa Progressista”. Pretenem crear una comunitat que ens permeta actuar junts i que a més cree una base social progressista a Internet. Pretenem fomentar de forma directa el que anomenem “Democràcia 2.0″, és a dir, apropar la política municipal als ciutadans de forma que estos puguen crear una opinió crítica sobre la mateixa.

Amb aquests propòsits naix “Xarxa Progressista”, on també obrim les portes a tots aquells nous blocaires que es vulguen incorporar al projecte.